Soğuk algınlığına karşı Nar kabuğunu kaynatıp için

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2015 12:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soğuk algınlığına karşı Nar kabuğunu kaynatıp için

Narın çekirdekleri ile birlikte çiğnenerek tüketilmesi suyunun sıkılıp içilmesinden çok daha faydalıdır. Ayrıca narın kabuğu kaynamış suda 10 dakika bekletilip içildiğinde ishale karşı etkilidir, gargara yapılıp tüketildiğinde ise boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir.

SOĞUK kış aylarında en doğal önlemimiz, koruyucu bitkisel tedavidir. Soğuk algınlığından korunmak için veya küçük hastalık sinyallerini atlatabilmek için neleri, nasıl tüketmeliyiz?

İstanbul Florence Nightingale Hastanesinden Diyetisyen Ece Günay Akkuş kendimizi doğal yollarla koruyabilmenin adımlarını belirtiyor;

En güzel antioksidan nar: Narın çekirdekleri ile birlikte çiğnenerek tüketilmesi suyunun sıkılıp içilmesinden çok daha faydalıdır. Ayrıca narın kabuğu kaynamış suda 10 dakika bekletilip içildiğinde ishale karşı etkilidir, gargara yapılıp tüketildiğinde ise boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir.

Mürver bitkisinin gizemi: Bağışıklık sistemini güçlendir. Gribe ve öksürüğe faydalıdır. Nane ile birlikte demlenerek tüketilebilir. Karabiber: Ye-meklere lezzet vermesinin dışında, ağrı kesici ve ateş düşürücü etkisi bulunmaktadır. Karabiber ile hazır-lanan çay gargara şeklinde uygulandığında boğaz enfeksiyonu ve ağrının azalmasına yardımcı olur.

SOĞUK ALGINLIĞINA KAKULE

Sarımsak: Kanın antioksidant kapasitesini arttırır, bağışıklık sistemini destekler.

Kakule: Soğuk algınlığı, bronşit, öksürük, yüksek ateş şikayetlerinin hafifletilmesinde, ağız ve boğaz iltihaplarının gide-rilmesinde etkilidir. Demleme usulü, çeşitli baha-ratlarla karıştırılarak içilmesi önerilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber